Over

Wie is Hester?

Misschien vraag je je af wie ik ben en of ik jou kan helpen? Twee heel terechte vragen die ik hieronder voor je ga beantwoorden.

In 2011 kreeg ik na een miskraam een flinke burn out. Alles was teveel. Ik lag dagenlang in bed en ik kon niet meer goed zorgen voor mijn zoontje van twee. Het maakte mij ontzettend bang dat ik niet wist wat er gebeurde met mijzelf en mijn lichaam.

Alles wat ik wist als psycholoog voldeed niet meer. Ik was de controle volledig kwijt! Pas toen ik besloot mij over te geven en te vertrouwen op mijn lichaam, kon ik ontspannen en zakken in mijn bekken. Hierdoor besefte ik mij dat ik altijd als een kop zonder kip had geleefd (ja dat lees je goed). Ik had niet geleerd te luisteren naar mijn lichaam, wat stress is en hoe ik er mee om moest gaan. Hierdoor had ik ongemerkt allerlei stressklachten gekregen als ADD, vermoeidheid, piekeren, weinig energie en hypergevoeligheid en als kers op de taart een burn out.

Jaren later kwam ik in aanraking met de psoas spieren. De vecht- en vluchtspieren die als enige ons boven- en onderlichaam verbinden. Zij worden ook wel de loopspieren genoemd. Zij worden als eerste aangespannen als we stress ervaren en in beweging willen komen. Daarnaast leerde ik over de werking van ons zenuwstelsel i.r.t. stress en trauma door het wetenschappelijk onderzoek van Stephen Porges en het werk van Peter Levine.

Pas toen begon ik te begrijpen waarom ik een burn-out had gekregen en wat ervoor nodig was om te herstellen. Ik was dus niet gek! Er was niets mis met mij of mijn lichaam. Mijn lichaam had slechts de controle overgenomen, zodat ik eindelijk tijd en ruimte had om mijn oude shit los te laten. En dat was een hele vuilnisbelt kan ik je vertellen.

Door bewust te leren werken met mijn lichaam, kan ik stress nu snel (h)erkennen en doseren. Ik kan nu kiezen om stress te gebruiken als brandstof óf los te laten wanneer ik het niet nodig heb. Het hoeft zich daarom niet meer vast te zetten in mijn lichaam. Hierdoor heb ik geen stressklachten meer en genieten ik met volle teugen van mijn leven, mijn kinderen en mijzelf! Als bonus heb ik een rotsvast vertrouwen gekregen in de kracht van mijn lichaam en haar intuïtie. Ik weet nu dat ik alles wat op mijn pad komt aan kan. Ik weet, ik ben veilig in mijn lichaam! En dat is een heerlijk gevoel kan in je vertellen!

De laatste jaren heb ik me suf gestudeerd op alles rondom stress, trauma en de wijsheid van ons lichaam. Ik heb trainingen gevolgd en diverse cursussen. Voor mij is deze kennis en ervaring over wat stress is en hoe we kunnen omgaan met stress én het zelfs kunnen gaan gebruiken als brandstof enorm belangrijk. En ik denk voor jou ook!

Waarom kan ik jou helpen?

Als jij weet wat stress is, kan je écht gaan samenwerken met je lichaam! Je kan dan bewust kiezen wanneer je stress nodig hebt en wanneer juist niet. Zodat je lichaam voldoende energie heeft om te kunnen presteren en volledig kan bijtanken wanneer nodig. Maar net zoals bij leren autorijden, heb je een rij-instructeur nodig. Eén die weet hoe je met je lichaam kan samenwerken en er zelf bedreven in is. En dat is waar ik goed in ben! Inmiddels heb ik al vele vrouwen met succes mogen helpen. Ik word enorm blij als ik zie welke mooie resultaten zij behalen met mijn begeleiding! Onder aanbevelingen kun je daar een aantal ervaringen lezen.

Zoals je hierboven hebt gelezen heb ik inmiddels veel ervaring en expertise opgebouwd. Graag deel ik deze met jou, omdat ik jou ook een leven gun waarin je stress wél goed kan loslaten en je lichaam diep kan ont-spannen als jij daar zin in hebt. Zodat chronische klachten als een tekort aan energie, ontspanning, plezier en concentratie kunnen oplossen en jij weer kan gaan genieten van jouw leven.

Mijn missie

Wat ik jou toewens is dat jij net als ik, en vele vrouwen voor jou, leert omgaan met stress. Zodat je wat je ook op je pad tegenkomt, bij jezelf blijft, in je kracht staat en doet wat jij graag wil. Ik ben blij als jij je gelukkig voelt en thuis voelt in je lichaam!

Jouw Stressmeter

Leer ook GRATIS stress herkennen en verminderen in 6 stappen!

Ja, dat wil ik!