Psoas release

Diepgaand loslaten van stress

Veel therapieën en interventies pakken niet de oorzaak, maar de gevolgen van stress aan. Zij leggen de focus op het verhelpen van de klachten zoals pijn, een tekort aan energie, piekeren, negatieve gevoelens etc., maar leren je niet hoe jij jouw stress kan reguleren.

Stressregulatie betekent dat je zelf in staat bent jouw stressniveau terug te schakelen van bevriezen, vluchten en vechten naar flow en rust & herstel. Eén zeer effectieve manier om je stressniveau te verlagen en opgeslagen stress diepgaand los te kunnen laten is m.b.v. de psoas spieren, onze vecht- en vluchtspieren. Die als zij goed hun werk kunnen doen de sleutel zijn tot meer energie, ontspanning én plezier in je leven en bovendien het je 100% geaard en veilig kunnen voelen in jouw lichaam!

Hoe dat zit lees je hier beneden.

Heb jij één of meerdere van onderstaande stressklachten?

 • Weinig energie
 • Moeite met concentreren
 • Lage rugklachten
 • Te weinig kunnen genieten
 • Slecht slapen
 • Hoge spierspanning
 • Oppervlakkige ademhaling
 • Koude handen en voeten
 • Disbalans in je bekken (beenlengteverschil en/of gekanteld bekken)

En indien je zwanger bent:

 • Groeivertraging van jouw baby en zijn of haar placenta
 • Aanhoudende misselijkheid
 • Pijnlijke onderrug
 • Vroegtijdige weeën
 • Dreigende pre-eclampsie

Grote kans dat chronisch gespannen psoas spieren jouw klachten veroorzaken!
De psoas spieren zijn de grootste én enige verbindende spieren tussen ons boven- en onderlichaam (zie rechter afbeelding) en worden ook wel de vecht- en vluchtspieren of loopspieren genoemd. Deze spier wordt als eerste geactiveerd als we onze hersenen iets als (emotioneel, psychisch of fysiek) onveilig beschouwen, zodat we kunnen vechten of vluchten óf opkrullen om ons te beschermen. Dit is een automatische en meestal onbewuste reactie die wij gemeen hebben met dieren.

Ook kunnen wij net als dieren de opgebouwde spierspanning, c.q. stress, weer loslaten als de situatie
veilig is. Maar wij als mens kunnen, in tegenstelling tot dieren, deze ontlading van opgebouwde spierspanning ook bewust of onbewust blokkeren met ons brein. Hierdoor blijft de opgebouwde spanning in de o.a. de psoas spieren aanwezig en kan dit emotionele, psychische en fysieke klachten veroorzaken.

 

Stress Detox Methode® voor makkelijk en diepgaand loslaten van stress

Wat is de Stress Detox Methode®?

De Stress Detox Methode® is een serie eenvoudige, maar zeer effectieve fysieke oefeningen, die (chronische)spanning vanuit jouw psoas spieren, en vervolgens vanuit de andere spieren vanuit jouw lichaam helpen ontladen.  Het ontladen vanuit de psoasspieren is al een eeuwenoud gebruik in o.a. de Qigong en helpt op een snelle en veilige manier opgeslagen spanning en stress vanuit het lichaam los te laten. In de oosterse geneeswijzen noemen ze het ook de spier van de ziel.

Ook Liz Koch werkt al decenia met deze spier, die zij geen spier, maar een orgaan noemt. Net zoals onze tong. Met als fuctie o.a. het waarnemen van de balans in het lichaam.

Ik ben gecertificeerd TRE® Provider, een psoas release methode ontwikkeld door David Berceli. Door verdere ontwikkeling van mijzelf en bijscholing heb ik een eigen methodiek, de Stress Detox Methode® ontwikkeld die nog meer vanuit empowerment, zachtheid en respect voor het lichaam werkt.

Voor wie?

Als jij klachten ervaart als gevolg van stress en/of zelf wil leren om stress te ontladen diep vanuit jouw lichaam, kan jij veel baat hebben bij de Stress Detox Methode®. Het is een veilige methode, ook tijdens de zwangerschap, maar dient uitsluitend aanvullend te zijn in geval van medisch of psychische problematiek én altijd overlegd te worden met jouw huidige zorgverlener. Je kan de Stress Detox Methode® ook preventief inzetten om te voorkomen dat stress opgeslagen wordt in het lichaam en daarmee chronische fysieke en/of emotionele klachten kan veroorzaken.

Hoe kan ik de Stress Detox Methode® leren gebruiken?

Je bent van harte welkom om met mij een individuele afspraak te maken. Dat kan via het contactformulier hier recht of door mij een mail te sturen op contact@hesterappelman.nl of door mij te bellen op 06-42236204. Ook kan je natuurlijk eerst eventuele vragen stellen.

Graag tot ziens en warme groet,

Hester

Holistisch psycholoog Hester Appelman voor stress en traumaherstel.

Heb je een vraag of wil je een afspraak maken? Mail mij op; contact@hesterappelman.nl

of bel mij op;

06-42236204.

Alvast bedankt en warme groet Hester.