Werkwijze

Werkwijze van Hester

Voor welke uitdaging je ook komt, ik werk altijd vanuit dezelfde basisprincipes. Deze basisprincipes zijn:

  1. Het lichaam is heel intelligent en probeert via meerdere signalen aan te geven welke zij behoefte zij heeft. Dit kan een behoefte zijn aan bijv. voeding, vocht, verbinding, veiligheid, ontlading of beweging.
  2. Lichaam en geest zijn met elkaar verbonden en beïnvloeden elkaar wederzijds. Beide aspecten dienen gezien en gehoord te worden als we willen helen.
  3. Wij zijn altijd in staat om te helen als we bereid zijn verantwoordelijkheid te nemen voor ons welzijn, te luisteren vanuit liefde naar de signalen van ons lichaam en daarop de nodige acties te ondernemen.
  4. Een voorwaarde voor heling is dat we ons veilig, in controle en verbonden voelen met ons ZELF en onze omgeving. Pas dan kunnen nieuwe stukjes informatie blijvend worden verankerd.
  5. Verandering is makkelijker dan we denken als we het vermogen hebben ontwikkeld om beschermingsmechanismen te herkennen en te erkennen voor de functie die ze op zich hebben genomen.
  6. Iedereen is uniek en heeft een eigen gebruiksaanwijzing. Ik help je jouw eigen gebruiksaanwijzing te ontdekken en optimaliseren. Dit vraagt altijd maatwerk en een goed op elkaar afgestemde samenwerking.

De inhoud van de individuele sessies worden altijd afgestemd op jouw huidige behoefte én het doel dan jij voor ogen hebt. Het aantal sessies kan verschillen. Meestal is een traject van vijf sessies voldoende om jouw doel te behalen. In de eerste sessie kunnen we hier samen naar kijken en inschatten wat haalbaar is. Deze sessies vinden plaats in mijn praktijk in Zutphen of op het Hof van Moeder Aarde in Neede.

 

Holistisch psycholoog Hester Appelman voor stress en traumaherstel.

Heb je een vraag of wil je een afspraak maken? Mail mij op; contact@hesterappelman.nl

of bel mij op;

06-42236204.

Alvast bedankt en warme groet Hester.